Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Harangszó cikkek

Tartalomjegyzék


Sárospataki kirándulás

Nem fogott ki sem a hideg, sem a korán leesett hó azon az autóbusznyi kirándulócsoporton, amelyik november 22-én reggel gyülekezett a templomban. A Karitász a kirándulókat saját tagjai és a hívek soraiból toborozta.

Utunk zarándoklatként indult, s vidám kirándulásként folytatódott. Elsõ állomásunk Monok volt, ahol Kossuth Lajos szülõházát látogattuk meg. Ezt követte Sárospatak. Itt a vártemplomban Medvegy esperes úr tartott misét. Szentmise után egy kedves idegenvezetõ hölgy ismertette a vártemplom történetét. Felemelõ és egyben borzongató érzés fogott el a középkori falak között, ahol az elmúlt korok történetének szele legyintett meg. Végigjártuk a felújított várat, ami ma Rákóczi múzeum. Magyarország legszebb, épségben maradt vára.

A többségében nyugdíjas korosztályú társaság vidáman és lelkes kíváncsisággal hatolt egyre feljebb a lakótoronyba, melynek legfelsõ szintjérõl a Bodrog-parti város panorámája tárult elénk. Felejthetetlen élményt nyújtott a történelmi múlttal való találkozás.

Hazafelé megálltunk Tállyán, ahol egy romantikus borospincében kedélyes dalolgatással, finom hegyaljai bor ízlelgetésével zártuk a kirándulást. Köszönet és hála ezért a szép napért!

(Megjelent: 1997. Karácsony)